Välkommen till Härjedalens kommuns hemsida

Mosippan

HÄRLIGA HÄRJEDALEN är vår slogan, därför att det är just så många upplever vårt landskap.

Nu önskar jag även Dig välkommen hit som besökare eller om Du vill flytta hit.

För besökare kan vi rekommendera några dagars skidåkning i vår fjällvärld under solig vårvintertid eller varför inte försöka dra upp några ädelfiskar under såväl vinter- som sommartid. Ett fantastiskt fiske kan utlovas. På sensommaren är det dags att skörda, både bär och svampar finns i riklig mängd. Inte minst gäller det vårt gyllene bär hjortronet, eller mylta som vi säger.

Om du söker stora affärscentra, rökiga källarklubbar, breda fyrfiliga motorvägar, tunnelbana i rusningstrafik eller bostad i stora höghus, då ska Du inte söka Dig hit. Vill Du däremot få personlig betjäning när du ska handla, njuta av frisk luft i ren natur, åka på en vanlig landsväg utan kö eller köpa ett billigt hus med gott om plats för uteliv, då kanske Du kan börja fundera på att leta efter ett arbete här för att flytta hit.

Vi har idag ett bra företagsklimat. Vi har en väl utvecklad näringslivsorganisation med bra samarbete med näringslivet och arbetsförmedlingen. Flera av de nya företagen är inom tjänstesektorn, inte minst inom IT-området. Därutöver är förstås vår turistnäring stor och betydande. Trä- och torvindustrin är också viktig liksom ett antal företag inom tillverkningsindustrin.

Härjedalens kommun är en välskött kommun. Inte minst gäller det den egna ekonomin. Det är små risker för stora nedskärningar inom den kommunala sektorn. Vi har inte allt inom kommunen men vi har bra vård, omsorg och skola. Ofta är det frågan om relativt små enheter med nära mellan brukare/medborgare och verksamhet/politiskt ansvariga. En egen gymnasieskola med ca tio program finns här sedan länge.

Här har jag tagit upp bara några delar av vad vi har i vår kommun. Det finns mycket mer. Titta vidare på vår hemsida och klicka på de länkar som finns till olika delar av kommunen. Jag hoppas att Du hittar vad Du söker efter. I annat fall kan Du kontakta våra webb-ansvariga.

Kommunalråd
Gunilla Zetterström Bäcke
Tel. 0680-161 70
gunilla.zetterstrom-backe@herjedalen.se

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2013-06-20 08.47
av Henry Jonasson