Återbruksbutiker

Återbruksbutiker finns i Funäsdalen, Hede och Sveg. Återbruken har praktikplatser och arbetar utifrån individens egna unika förutsättningar för att uppnå en meningsfull sysselsättning och delaktighet i samhällslivet.

I verksamheterna finns anställda handledare och instruktörer, som är ett stöd för deltagaren under arbetsträningen, praktiken eller sysselsättningen.

I Återbruket i Funäsdalen finns individuellt anpassad praktik- och lärlingsplatser för den som vill arbeta i butik, kassa och med kunder. På Återbruket i Funäsdalen säljer vi främst möbler, men har även en miniloppis och en del egentillverkade produkter. Vi säljer kaffe och glass på vår uteservering.

Återbruket i Funäsdalen tar emot möbler och övriga produkter efter avtal. Vi är en del av det lokala kretsloppet i Härjedalens kommun.

I Återbruket i Hede finns individuellt anpassade praktik- och lärlingsplatser för den som vill arbeta i butik, kassa och med kunder.

Återbruket i Hede säljer kläder, skor, gardiner, egentillverkade produkter och vår skräddare utför byten av blixtlås, uppläggning av kläder och andra sömnadsändringar.

Återbruket i Hede tar emot hela och rena kläder, max sex plagg per person och gång.

Eken är en av många praktikplatser. Vi anpassar arbetsuppgifterna individuellt mot handel och affärsverksamhet.

Inriktningen är secondhandkläder som kunder lämnat in till försäljning. Vi har även en egen produktion av trä och textil, som att måttbeställda skohyllor, fågelholkar, väskor och kuddar med broderat Härjedalsvapen och flätade väskor gjorda av kaffepåsar eller andra återvunna plastförpackningar.

 

Återbrukspoolen i Sveg är en praktik och arbetsplats i Härjedalens kommun. Här anpassas arbetsuppgifterna individuellt. Inriktningen är mot handel och affärsverksamhet och återbruk av begagnade möbler och husgeråd som kunder lämnat in för försäljning.

Återbrukspoolen har försäljning i sin butik i Sveg.

Kontakt

 • Återbruket Funäsdalen

  Tullvägen 9B, Risnäset

  Öppet

  Måndag - Fredag

  13.00-15.00

 • Återbruket Hede

  Storgatan 12

  Öppet

  Måndag - Fredag

  10:00 -15.30

 • Eken i Sveg

  Jämtlandsgatan 6, Sveg

  Måndag - Fredag

  13.00-15.00

 • Återbrukspoolen Sveg

  Härjedalsgatan 11 C, Sveg

  Måndag - Fredag
  10.00-15.00

Senast uppdaterad: 31 maj 2024 11:44
Redaktör för sidan: Anneli Floberg
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas