Elevboende

Lägenheter för gymnasieskolans elever

Om du är elev på Härjedalens gymnasium kan du hyra elevboende hos Härjegårdar Fastighets AB. För att ansöka om studentlägenhet måste man först registrera sig i bostadskön hos Härjegårdar. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterVälj alternativet studentlägenhet. Det är alltid målsman som ska ansöka om lägenheten.

Den sökande bevakar vilka lägenheter som blir lediga. Det görs genom att kryssa i rutan för prenumeration av lediga studentbostäder. Information går ut via mejl när det finns lediga lägenheter som stämmer överens med önskemålen i intresseanmälan. Kontrollera att angiven e-postadress är korrekt och kontrollera skräpposten. Mejlet är inte ett erbjudande, man måste själv logga in och anmäla intresse för lägenheten. Intresse kan anmälas för max tre lägenheter per publiceringsomgång.

Via Mina Sidor kan man anmäla intresse samt följa uthyrningsprocessen för de lägenheter man anmält intresse för.

De tre sökande som har flest ködagar och som anmält sitt intresse för lägenheten får visningeserbjudande via mail eller brev. Man har då en veckas betänketid på sig att svara. Det är den som har flest ködagar och som tackat ja som får kontrakt på lägenheten. Om ingen tackat ja efter en vecka går erbjudandet vidare till de tre nästa i kön o.s.v.

Vi gör en kreditkontroll och förvissar oss om att de sökande har inkomst, goda hyresreferenser samt inte belastas av betalningsanmärkningar hos kronofogden.

Hyresavtalet tecknas med elevens målsman även om eleven fyllt 18 år. Hyresavtalet gäller tillsvidare med 3 månaders uppsägningstid.

Elever/vårdnadshavare är naturligtvis också välkomna att ställa sig i den ordinarie bostadskön. Läs mer om uthyrningsregler gällande ordinarie kön under uthyrningsreglerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på vår webbplats. Läs även vår policy under samma sida.

När ett kontrakt skrivits på en lägenhet avregistreras den sökandes intresseanmälan automatiskt och poängen är förbrukande. Man kan registrera sig i kön igen men blir i normalfallet spärrad ur bostadskön under ett år. Bostadsansökan behöver uppdateras minst en gång om året för att man ska stå kvar i kön.

Observera att antalet studentlägenheter är begränsat. Det är därför viktigt att ställa sig i kö i god tid!

Senast uppdaterad: 1 oktober 2020 11:54
Redaktör för sidan: Heli Asikainen
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas