Tillfälligt serveringstillstånd

Information om hur ditt företag eller din förening söker tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten eller till slutet sällskap hittar du i vår tillståndsguide.

Läs mer här: Alkohol och serveringstillstånd

Tillfälligt serveringstillstånd kan avse servering till allmänheten eller till slutet sällskap. Tillståndet avser ett begränsat antal tillfällen under ett kalenderår.

Vad innebär servering till allmänheten?

Ett serveringstillstånd till allmänheten ger tillståndshavaren rätt att servera alkoholdrycker till alla över 18 år och som i övrigt uppfyller kraven enligt alkohollagen. Exempel på detta är evenemang i folkparker och bygdegårdar.

Vad innebär servering till slutet sällskap?

För att uppfylla alkohollagens krav för ett slutet sällskap måste samtliga deltagare ha en relation till varandra. Exempel på detta kan vara en familj, en släkt, en förening eller en arbetsplats. Deltagarna måste vara kända i förväg. Deltagarlista ska lämnas in i samband med ansökan. Ingen officiell annonsering om evenemanget får ske.

När krävs tillstånd för alkoholservering till slutna sällskap?

Om du vill servera alkohol tillfälligt till ett slutet sällskap behöver du tillstånd om serveringen har ett vinstsyfte.

När är det tillåtet att servera alkohol utan tillstånd?

Du behöver inget tillstånd för servering vid enstaka tillfälle utan vinstsyfte, exempelvis vid bröllop eller födelsedagsfirande. Serveringen måste då äga rum i lokaler där det inte bedrivs yrkesmässig försäljning av alkohol- eller lättdrycker.

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter till kommunens alkoholhandläggare hittar du här. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Senast uppdaterad: 8 april 2024 11:39
Redaktör för sidan: Maria Busk
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas