Härjegårdar säljer 29 hyresrätter i Vemdalen

Envåningshus med röd träfasad. Grön gräsmatta och björkar framför huset.

Härjegårdar säljer hyresrätterna i Vemdalen till Vemdalen by fastighets AB för 13,2 miljoner kronor. Det beslutade en enig styrelsen i Härjegårdar vid ett extra styrelsemöte torsdag 1 oktober 2020.

– Vemdalen by fastighets AB har, som i det tidigare förvärvet av Fjällglimten, presenterat ett tydligt budskap om att lägenheterna ska förbli hyresrätter. Vidare har de identifierat investeringsbehoven i fastigheterna, som signalerar att fortsatta satsningar sker även i dessa fastigheter, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Fastigheterna på Skolgatan, Storgårdsgatan och Östgärdegatan omfattar 29 lägenheter och såldes genom så kallat auktionsförfarande via mäklare. Tillträdet är planerat till 15 december 2020.

– De nya ägarna har gedigen erfarenhet av fastigheter, vilket de har visat efter övertagandet av Fjällglimten. Verksamhetsplanen signalerar återigen långsiktighet och framåtanda. De har inför köpet redovisat hur de avser att hantera den dagliga fastighetsdriften, till exempel drift, underhåll och felanmälan. Det känns positivt, säger Hans Heuser.

Försäljningen är en del av omstruktureringen och koncentrationen av bostadsbeståndet i Härjegårdar.

- Det känns positivt att vi än en gång har hittat en bra ny ägare till bostadsbeståndet vi säljer. Det borgar för att bostadsmarknaden i Vemdalen kan fortsätta att utvecklas på ett positivt sätt, säger styrelseordförande i Härjegårdar Stig Holm (C).

Fastighetsbeståndet har funnits till försäljning under sensommaren och intresset har varit stort. Försäljningspriset överstiger utropspriset med stor marginal men utöver pris har Härjegårdar även beaktat och utvärderat intressenternas verksamhetsplaner.

– Vi ser mycket positivt på Vemdalen och efter vårt lyckade förvärv av Fjällglimten är det ett naturligt steg att fortsätta utöka vårt bestånd av hyresrätter i byn och erbjuda olika storlekar av lägenheter för olika livsskeden eller behov. Härjegårdar har även i detta fall varit en professionell partner. Vi ser fram emot att ta vid och växa på orten när Härjegårdar lämnar över och är glada över visat förtroende, säger Johannes Vock, styrelseordförande i Vemdalen by fastighets AB.

Senast uppdaterad: 2 oktober 2020 11:12
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas