Guldstjärnor och priser delas ut vid lunch i Hede

Fredag 9 oktober 2020 delas guldstjärnor ut till årets serviceföretag och årets serviceperson vid en lunch på Wemer restaurang och konferens i Hede. Samtidigt delas utmärkelserna årets hållbarhetsinspiratör, årets företagare och Sigrid Strands fonds stipendium för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län ut.

Ulrica Johansson årets serviceperson 2020 i Härjedalens kommun.

Ulrica Johansson, Motor och fritid i Funäsdalen, årets serviceperson 2020 i Härjedalens kommun.

Guldstjärnan - årets serviceperson i Härjedalens kommun - Ulrica Johansson

Priset tilldelas Ulrica Johansson och delas ut av kommunstyrelsens ordförande Anders Häggkvist och Malin Nykvist Ljungberg, landsbygdsutvecklare i Härjedalens kommun.

Motivering: Med service som ledord ger Ulrica Johansson på Motor och fritid i Funäsdalen kunderna tips och råd även utöver butikens sortiment. En glad tjej med glimten i ögat med ett bemötande man inte glömmer. En tillgång för området.

Guldstjärnan - årets serviceföretag i Härjedalens kommun - Restaurang Husky

Priset tilldelas Restaurang Husky i Vemdalen och delas ut av kommunstyrelsens ordförande Anders Häggkvist och Malin Nykvist Ljungberg, landsbygdsutvecklare i Härjedalens kommun.

Motivering: Restaurangen i Vemdalen som vi aldrig skulle kunna vara utan. Så bra och trevlig personal och grymma kockar. Varierande utbud på mat och dryck, aktiviteter som bowling, biljard och pil. Dom ordnar temakvällar, trubadurkvällar, quiz och en massa annat kul. Ägaren Ovas har verkligen satsat på denna restaurang och det älskas av bybor och besökare.

Ovas från restaurang Husky i Vemdalen tar emot priset för årets serviceföretag.

Ovas från restaurang Husky i Vemdalen tar emot priset för årets serviceföretag.

Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands läns stipendium - Sara Carlemår

Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands läns stipendium på 30 000 kronor tilldelas Sara Carlemår. Hon får det för produktutveckling av GLOW 4 equality. Priset delas ut av fondens ordförande Malin Nykvist Ljungberg.

Motivering: Bolaget GLOW 4 equality AB presenterar en social innovation och business startup med en tjänst som globalt bidrar till jämställdhet för kvinnors egenmakt. Kärnerbjudandet är professionell gruppcoachning online. Det kostnadsfria coachning-programmet förbättrar varje kvinnas förmåga att stärka andra. Programmets ämnen kopplas till delmål inom Agenda 2030 mål 5. Styrelsen anser att tjänsten har ett innovativt anslag med metoden samt att finansieringen inte
ligger på deltagaren utan kommer från andra samhällsintresserade aktörer.
Tjänsten går i linje med stadgarna och tolkningen av Sigrids Strands vilja för stipendiet. Innovationen utvecklar företaget samt placerar Jämtland på kartan inom detta ämne.

Sara Carlemår stipendiat Sigrid Strand 2020.

Den hjälpande handen - Anette Tandberg

Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands läns hederspris delas ut i samband med stipendieutdelningen och uppmärksammar en person som har hjälpt
stipendiaten att utveckla tjänsten, i detta fall Anette Tandberg, ICC coach. Den hjälpande handen delas ut av fondens ordförande Malin Nykvist-Ljungberg.

Hållbarhetsinspiratör - Destination Vemdalen

Priset tilldelas Destination Vemdalen och delas ut av Länsförsäkringar Jämtland och Härjedalens kommun och består av att vara fadder för en myskoxe i Myskoxcentrum i Härjedalen. Priset delas ut av Magnus Karlsson, Länsförsäkringar, och Jonas Kojan, chef för förvaltningen för samhällsutveckling, Härjedalens kommun.

Motivering: För att ni samlar näringslivet och hållbarhetsfrågorna, initierar och motiverar till affärsdrivande kopplingar som gynnar såväl enskilda företag som destinationen och hela regionen.

Årets hållbarhetsinspiratör Destination Vemdalen tar emot priset.

Destination Vemdalen tar emot priset årets hållbarhetsinspiratör.

Årets företagare - Larsson i Tännäs

Företagarna i Härjedalens pris tilldelas Larsson i Tännäs AB. Priset delas ut av Thomas Jonsson, Företagarna i Härjedalen.

Motivering: Den lilla firman som löser det stora problemet. Ett företag som gör allt mellan himmel och jord. Inget jobb är för litet eller för stort, då man har samarbetspartner i alla möjliga branscher. Stöter man på problem löser man dem enkelt och smidigt.

Årets företagare Larsson i Tännäs. Patrik Larsson tar emot priset av Thomas Jonsson, Företagarna Härjedalen.

Årets företagare 2020 Larsson i Tännäs. Patrik Larsson tar emot priset av Thomas Jonsson, Företagarna Härjedalen.

Senast uppdaterad: 9 oktober 2020 13:58
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas