Krogar i Härjedalen behöver inte utrymmas efter 20.30

Dukade bord i en restaurang.

Miljö- och byggnämnden har beslutat att slopa kravet på utrymning av restauranger klockan 20.30. Foto: Jocke Lagercrantz

Miljö- och byggnämnden har beslutat att slopa kravet på utrymning av restauranger klockan 20.30.

Miljö- och byggnämnden har 5 februari 2021 beslutat att inte längre kräva att restaurangerna i Härjedalens och Bergs kommuner utrymmer serveringsytor klockan 20.30.

Regeringen har förlängt beslutet att förbjuda alkoholservering efter klockan 20.00 till 14 februari och har skickat ut ett förslag på remiss där förlängning till 28 februari föreslås.

Den 5 februari 2021 beslutade miljö- och byggnämnden i Härjedalens och Bergs kommuner att gäster får sitta kvar i lokalen efter att alkoholserveringen upphör, istället för att som tidigare utrymma lokalen och sedan gå in igen. Alla alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat (förutom folköl) ska vara bortplockade från bord och gäster senast klockan 20.30.

Utrymning ska ske senast den tid som framgår av serveringstiderna i varje restaurangs serveringstillstånd. Ändras klockslaget till annan tid, som inte överensstämmer med serveringstillståndet, gäller beslutet under samma förutsättningar men med den nya serveringstiden som stopp för försäljning av alkoholdrycker (folköl undantaget) och alkoholdrycksliknande preparat.

Mer information

Miljö- och byggavdelningen i Härjedalens och Bergs kommuner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 5 februari 2021 10:39
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas