Härjegårdar undersöker intresset för seniorboende i Hede

Drönarbild över Hede centrum med fåglar som flyger i luften.

Hede. Foto: Håkan Persson.

Härjegårdar undersöker om det finns intresse för ett seniorboende på Postgränd i Hede genom telefonintervjuer med äldre personer i västra Härjedalen.

Tisdag 20 april 2021 startar Härjegårdars undersökning om det finns intresse för ett seniorboende i Hede. Personer i området som har fyllt 62 år kan bli uppringda och få frågor om framtida boende. Undersökningen görs via telefonintervjuer av Origo group.

- Det vi menar med seniorboende är ett boende för pigga och aktiva pensionärer som har fyllt 65 år och det spelar ingen roll om de har hemtjänst eller inte. Härjegårdars seniorboende ska präglas av trygghet, gemenskap och närhet till service, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Tanken är att fastigheten på Postgränd 1 och 2 mitt i Hede ska totalrenoveras och få nybyggnadsskick med nytt värmesystem, nya elinstallationer och ny ventilation. Det innebär även nya ytskikt, kök, badrum och toaletter. Husen får hög tillgänglighet med bland annat hiss och det kommer att finnas utrymmen för att umgås och ha olika aktiviteter i.

Varje lägenhet planeras får

  • förråd i källaren,
  • egen balkong eller uteplats och
  • tillgång till parkeringsplats i carport.
Senast uppdaterad: 16 april 2021 07:15
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas