maj
17
Smittskyddsregler gäller även på uteserveringar
Den som driver restaurang eller annan servering måste se till att trängsel inte uppstår i eller i anslutning till sina lokaler. Det gäller servering inomhus och utomhus. Ansvaret för tillsyn av trängsel på serveringar ligger på Härjedalens och Bergs kommuners gemensamma miljö- och byggavdelning.
Snart öppnar uteserveringarna och även där måste vi hjälpas åt att minska spridningen av covid-19. Den som driver restaurang eller annan servering av mat och dryck måste se till att
- det inte uppstår trängsel i och i anslutning till lokalerna.
- sällskap håller minst en meters avstånd mellan varandra.
- sällskapen inte är större än fyra personer.
- det tydligt skyltas om avstånd på ställen där trängsel riskerar att uppstå.
- besökare alltid intar mat och dryck sittande vid bord. Stående servering vid barer är inte tillåten.
- bord inte står för nära varandra och att det inte är trångt runt borden. Även här ska sällskap kunna hålla minst en meters avstånd, med utdragna stolar.
- buffégäster kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel.
- det är minst en meter mellan personer som tar mat vid buffé och närmaste sittande sällskap.
- det finns tillgång till handtvätt med tvål, alternativt handsprit.
Senast uppdaterad: 17 maj 2021 11:08
Redaktör för sidan:
Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge):
Saknas