Rickard Stenberg blir ny VD på det kommunala bolaget Vatten och miljöresurs

En civilingenjör och svegsbo med gedigen erfarenhet av ledarskapsfrågor. Vatten och miljöresurs tillträdande VD Rickard Stenberg ser fram att börja sitt nya uppdrag i november.

- Först och främst vill jag tacka för förtroendet, jag ser mycket fram emot att börja på Vatten och miljöresurs, som är ett välskött kommunalt bolag i en samhällsviktig och spännande bransch där det händer mycket. Jag kommer från en annan bakgrund i yrkeslivet så jag ser fram emot att lära mig mycket nytt om va- och avfallsbranschen, men jag hoppas också såklart kunna bidra med lite nytänk och andra perspektiv, säger Rickard Stenberg.

Han är 37 år och kommer ursprungligen från Strådalen i västra delarna av Härjedalen. Nu bor han i Sveg tillsammans med sambo och dotter som är två år gammal. Rickard är utbildad civilingenjör i teknisk fysik på Kungliga Tekniska Högskolan och kommer närmast från en tjänst som avdelningschef på ett entreprenadföretag inom energisektorn.

- Jag har under elva års tid varit chef för personalgrupper i olika storlekar vilket har lärt mig mycket om att hantera ledarskapsfrågor, det är erfarenheter som jag tar med mig och jag vill gärna fortsätta utveckla ledarskapet på Vatten och miljöresurs, säger Rickard.

Vatten och miljöresurs tillträdande VD Rickard Stenberg

Entusiasmerande ledarskap

- Rickard har ett entusiasmerande ledarskap som vi hoppas ska smitta av sig på alla medarbetare, så att vi alla kan fortsätta att kämpa åt samma håll, mot Vatten och miljöresurs vision om att vara en ledande aktör i ett hållbart samhälle. Vi tror att han blir en frisk fläkt med sina erfarenheter från en annan bransch och han är varmt välkommen att börja hos oss i november, säger Magnus Karlsson, styrelseordförande på Vatten och miljöresurs.

Rickard Stenberg tar vid efter Pär Olofsson som avslutat sin tjänst som VD på Vatten och miljöresurs. Pär Olofsson kommer att vara tillförordnad VD tills dess att Rickard börjar sin nya tjänst i november.

Senast uppdaterad: 18 augusti 2021 14:22
Redaktör för sidan: Anna Elfqvist
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas