Härjegårdar säljer fastigheten Domaren 13 i Sveg

Hyreslägenheter i kvarteret Domaren i Sveg.

Härjegårdar säljer fastigheten Domaren 13, Färjegatan 5A-5E i Sveg. Köpeskillingen är 6 miljoner kronor.

- Köparen Mudi fastigheter AB har presenterat en trovärdig ambition och framtidsplan för Domaren 13. De har identifierat investeringsbehoven i fastigheten. Det signalerar att fortsatta satsningar sker i beståndet, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Fastigheten Domaren 13 har 29 lägenheter med ett, två och fyra rum och kök samt en lokal. Fastigheterna såldes genom auktionsförfarande via mäklare. Tillträdet är planerat till 1 april 2022.

– De nya ägarna har erfarenhet av fastigheter sedan tidigare. Verksamhetsplanen signalerar långsiktighet och framåtanda och de har meddelat att de har för avsikt att stanna länge i Sveg. De har inför köpet redovisat hur man avser att hantera daglig fastighetsdrift till exempel drift, underhåll och felanmälan. Det känns positivt, säger Hans Heuser.

Försäljningen är en del av omstruktureringen av bostadsbeståndet i Härjegårdar. Härjegårdars styrelse fattat beslut om försäljningen 27 december 2021.

– Vi anser oss ha hittat en bra ny ägare till Domaren 13. Köparna har redovisat en affärsplan som stämmer väl överens med vad vi långsiktigt anser är bra för både Sveg och för Härjegårdar. Dessutom tror jag att det är positivt att det tillkommer fler aktörer som kan bidra till utvecklingen av bostadsmarknaden i Sveg, säger styrelseordförande i Härjegårdar Stig Holm (C).

Fastigheten har legat ute till försäljning sedan hösten 2021. Intresset för fastigheterna ökade under senhösten och flera intressenter var med i budgivningen. Utöver pris har Härjegårdar även beaktat och utvärderat intressenternas verksamhetsplaner.

– Vi ser en stor potential i utvecklingen av fastigheten Domaren 13 i Sveg. Vår ambition är att verka långsiktigt och bidra till att utveckla bostadsområdet och ett hållbart Sveg för framtiden. Vi ser stor potential i Sveg och är väldigt glada över möjligheten att få etablera oss här, säger Umit Dag och Mattias Isik, ägare till Mudi fastigheter AB.

Senast uppdaterad: 1 februari 2022 07:33
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas