Ny webbplats för ökad inflyttning

Drönarbild över Sveg  med Ljusnan och Storön i förgrunden. Sommartid med gröna träd, gräsmattor och blått vatten.

Befolkningen i Härjedalen ökar men vi vill bli ännu fler. Som en del i arbetet med att öka inflyttningen har en ny webbplats tagits fram.

Den nya webbplatsen ska erbjuda information som den som är nyfiken på Härjedalen kan behöva.

- Vi har samlat information som vi tror att inflyttare har nytta av, som boende, familjeliv, arbete och utbildning. Vi har också samlat berättelser från människor som flyttat till Härjedalen och som vill dela med sig av sin resa till att bli härjedaling, säger Linnéa Rohlin, landsbygdsutvecklare på samhällsutvecklingsförvaltningens utvecklingsavdelning.

Gemensamt arbete med att öka inflyttningen

Framtagandet av webbplatsen ingår i projektet "En attraktiv region" där Region Jämtland Härjedalen tillsammans med länets alla kommuner och bland annat Länsstyrelsen, Jämtkraft och Länsförsäkringar gör en gemensam satsning för att stärka regionens attraktivitet, underlätta kompetensförsörjningen för regionens arbetsgivare och öka antalet invånare.

Utveckling följer

I ett första steg ska webbplatsen vara en gemensam plattform för kommuninvånare och potentiella inflyttare för information och inspiration som sprider goda exempel och bidra till att skapa stolthet hos invånarna. I nästa steg ska webbplatsen utvecklas till att också innehålla funktioner som bland annat annonser för lediga jobb och bostäder.

Den nya webbplatsen hittar du på www.härligahärjedalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 11 april 2022 18:58
Redaktör för sidan: Cecilia Olla
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas