Uppdatering: Kokningsrekommendationen upphävd i Hedeviken

Det finns E. colibakterier i det kommunala dricksvattnet i Hedeviken. Det visar ett prov taget där. Alla som är anslutna till det kommunala vattennätet rekommenderas att koka vattnet innan förtäring. Kokningsrekommendationen upphävdes 4 juni 2024.

Uppdatering 4 juni 2024 klockan 17.45

Dagens provsvar visar att det kommunala dricksvattnet i Hedeviken är drickbart och tjänligt utan att behöva koka vattnet innan.

Uppdatering 3 juni 2024 klockan 16.30

Vatten och miljöresurs har inte fått svar på alla prover och saknar därmed två godkända vattenprov. Kokningsrekommendationen kommer att hävas tidigast tisdag 4 juni under eftermiddagen.

Hedeviken: Kokningsrekommendation för det kommunala dricksvattnet på Vatten och miljöresurs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

...........................................................................................................

Information 30 maj 2024 klockan 10.20

Desinficering av dricksvattnet med klor pågår. Nya vattenprover har tagits och en utredning om vad bakterierna beror på har börjat. Rekommendationen att koka vattnet gäller tills två godkända vattenprover finns.

Läs mer på Vatten och miljöresurs webbplats Hedeviken: kokningsrekommendation för det kommunala dricksvattnet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 4 juni 2024 17:47
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas