Ny metod ger bättre kvalitet på hemtjänstens matlådor

Två händer håller i en matlåda med potatis och kött

Foto: Åke Remén

Från och med början av januari jobbar köket på Svegsmon med en ny metod vid packning av matlådor inom hemtjänsten. Det ger både bättre kvalitet och säkrare livsmedelshantering.

Förpackningsmetoden kallas modifierad atmosfär och innebär att luften i matlådan ersätts med kväve. Det blir en skyddande atmosfär som förlänger matens hållbarhet samtidigt som smak, konsistens och utseende bibehålls.

–Det är en helt naturlig metod som gör att åldringsprocessen bromsas upp och maten hålls färsk längre, säger kostchef Åke Remén.

Beprövat förfarande

Att packa mat i modifierad atmosfär är ett beprövat förfarande inom livsmedelsbranschen. Men det är viktigt att maten är så färsk som möjligt när förpackningen försluts.

–I köket på Svegsmon förpackas matlådorna direkt efter tillagning. Investeringen i en ny packningsutrustning gör att vi nu får både högre kvalitet och ökad matsäkerhet för våra kunder, säger kostchef Åke Remén.

Kontakt

Senast uppdaterad: 20 januari 2025 10:54
Redaktör för sidan: Cecilia Olla
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas