Digital skaparverkstad: bli en täljkompis

susann.myrenhammar@regionjh.se
Logga för bli en täljkompis

Härjedalens bibliotek i samarbete med Hemslöjdskonsulenterna i Region Jämtland Härjedalen.

Vill du ha en kompis att tälja med, på ett smittspridningsfritt sätt? Då ska du vara med på de digitala träffarna med Täljkompis. Alla är välkomna, både nybörjare och erfarna.

Verktyg

Du behöver en vass kniv och en nätt såg. Hämta också något att tälja på. Det kan vara ett torrt vedträ, en färsk stam eller något du har i förrådet.

Om du vill kan du också ha en yxa, huggkubbe/skärbräda/huggunderlag och en borr till hands.

Allmän information

Mötet hålls via Teams. Det blir roligare om du ansluter via en skärm som har webbkamerafunktion. Klicka här så kommer du in till mötet.länk till annan webbplats

Frågor skickas till susann.myrenhammar@regionjh.se Det är också hit du kan maila ifall du inte får det att fungera när du vill delta i mötet. Mötet är öppet 15 minuter före starttid om du är osäker på hur du ska göra för att gå med. Här kan du läsa mer om hur du går med i ett Teamsmöte.länk till annan webbplats

Kommande Täljkompisträffar planeras till 18 maj och 15 juni.

Täljkompis är ett arrangemang av Hemslöjdskonsulenterna i Region Jämtland Härjedalen. Täljnätverket är en samling av nyfikna som vill lära sig mer om täljning, trä och skogen. Vi delar med oss av erfarenheter och kunskaper till varandra. Alla som deltar har med sig eget material och verktyg och något slöjdalster som ska bli roligt att få jobba vidare på.

Boktips från biblioteken

Tälja köksredskaplänk till annan webbplats av Moa Brännström Ott
Slöjda i trälänk till annan webbplats av Jögge Sundqvist
Täljbokenlänk till annan webbplats av Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner