Dansläger för ungdomar

14 jun - 17 jun
Mittådalen
kulturskolan@herjedalen.se

Dansläger för ungdomar med samiska inslag. Vi är i Sápmie, dansar på fjället och bor på Mittådalens fjällgård. Dansstilen lutar mot hiphop och musiken framförs av samiska artister. Samer föreläser om sin kultur och sitt levnadssätt. Du får med dig en dansvideo hem.

Under fyra intensiva och roliga dagar får du testa hur det kan vara att jobba som dansare, från första repetition till inspelning och färdig produkt. Viss dansvana är bra men inget krav, det viktigaste är att du tycker om att dansa och är taggad att lära dig någonting nytt. Alla stilar är välkomna, fokus ligger på att ta in koreografi och tillsammans bygga ett dansnummer.

Förvänta dig ett inspirerande läger med boende och måltider på Mittådalens fjällgård i Sápmie, fullt av möten, dans och massor av kul.

Samer föreläser om sin kultur och sitt levnadssätt. Dansen sker delvis till samiska artister.

Lägret är för årskurs 7 till årskurs 3 på gymnasiet.

Arrangör: Kulturskolan i Härjedalens kommun och Kulturskolan i Bergs kommun.

Mer information och anmälan

kulturskolan@herjedalen.se senast torsdag 21 april 2021.

Datum: 14 juni 2021 - 17 juni 2021
Ort: Mittådalen