Workshop i designprogrammet Canva

Funäsdalen, Sveg, Hede, online (online endast klockan 17-17.30)
hallbarhetiharjedalen@gmail.com eller anneli.boden@sv.se
Dator som visar bild från designprogrammet Canva.

Nu bjuder Nätverket för hållbarhet i Härjedalen, biblioteket i Funäsdalen och Studieförbundet Vuxenskolan in till en kväll där vi hjälper varandra att komma i gång och att skapa med hjälp av designverktyget Canva.

• Vill du kunna kommunicera snyggare på till exempel sociala medier?
  • Vill du ha ett proffsigare uttryck när du lockar folk att ta del av ditt budskap?
  • Vill du lära dig att skapa presentationer och affischer till din organisation eller ditt företag?

Allmänt

Canva är ett webbaserat verktyg för grafisk design med oändligt många användnings­områden. Programmet går att använda genom ett gratiskonto genom att registrera dig med hjälp av ditt Googlekonto eller ditt Facebookkonto. Med Canva kan du enkelt snygga till din kommunikation och göra den mer professionell. Inlägg till sociala medier, presentationer, affischer, videor och logotyper är några exempel på sådant som går att få till så att det ser professionellt ut.

När

Måndag 13 februari 2023 klockan 17-19.
Klockan 17.00 går startskottet och vi kommer då att hålla en genomgång som du kan välja att ta del av hemma eller på en av våra samlingsplatser. När genomgången är slut vid 17.30 börjar arbetet med att komma i gång, skapa och dela kunskaper med varandra, vilket vi gör tillsammans i mindre grupper på de platser som nämns ovan. Digital medverkan är möjlig men endast under själva presentationen.

Var

Välj mellan att delta:

• Funäsdalen - i biblioteket
  • Sveg - i Ljushallen i Medborgarhuset
  • Hede - i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Storgatan 1
  • Hemma med egen dator kan du ta del av presentationen 17-17.30

Anmälan

https://www.sv.se/avdelningar/sv-jamtlands-lan/kurser/vi-lar-oss-canva-tillsammans-57650/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur

Så om du sitter i styrelsen i en idrottsförening, om du är engagerad i en organisation, om du driver ett mindre företag, om du är på gång att starta en mindre verksamhet, om du vill bidra till vår lokala miljörörelse Nätverket för Hållbarhet i Härjedalen eller om du bara är nyfiken på designverktyget Canva så är du välkommen.

Träffen sker i folkbildningsanda. Med det menas att vi lär oss av varandra. Alla sitter på någon kunskap som kan bidra till att öka de andra deltagarnas kunskap om Canva eller om marknadsföring i stort. Om alla har några små tips att dela med sig av kan deltagarna gå från träffen med en massa nya idéer och kunskaper. Kanske jobbar du med marknadsföring och vet något om hur texter ska formuleras så att de blir tilldragande och kanske har du koll på vilka bilder som folk dras till lättare än andra. Du kanske har arbetat i Canva tidigare och har knep att dela med dig av som kan underlätta. Och hur är det med färger, är det bra att använda alla färger eller hur ska en begränsa sig för att det ska bli så bra som möjligt. Hur gör vi för att dela affischer på ett sätt så att de syns och inte bara försvinner i det stora flödet i olika sociala medier. Och så det där med QR-koder, kan det vara något att trycka på en affisch och hur gör jag i så fall det.

Vi lär oss tillsammans och det kommer bli både roligt och givande.

Böcker på teman design, bildkomponering, digitala mönster kommer att finnas till hands för inspiration och hjälp. På biblioteken finns även möjlighet att låna böckerna.

Du behöver dator och headset samt eventuell grafisk profil eller logga om du vill ha hjälp att få in den i programmet - endast möjligt för de som är med fysiskt.

Varmt välkomna hälsar
Åsa Palm, Emma Dahl, Anna Carin Zidec och Elin Andersson från Nätverket för hållbarhet i Härjedalen, Therese Sundmark från biblioteket i Funäsdalen och Anneli Bodén från Studieförbundet Vuxenskolan.

Kontaktpersoner (för frågor)

Åsa Palm - Nätverket för hållbarhet i Härjedalen
Mejl: hallbarhetiharjedalen@gmail.com

Anneli Bodén - Studieförbundet Vuxenskolan Jämtland-Härjedalen
Mejl: anneli.boden@sv.se

Datum: 13 februari 2023
Ort: Funäsdalen, Sveg, Hede, online (online endast klockan 17-17.30)
Plats: Biblioteket i Funäsdalen, Medborgarhuset i Sveg, Studieförbundet Vuxenskolan på Storgatan 1 i Hede.
Senast uppdaterad: 17 januari 2023 10:38
Redaktör för sidan: Sara Flodin-Larsson