Seminarium med workshop: Hur får vi fler livsmedelsproducenter i Härjedalen?

Foto: Gonzalo Guzman
Var med och kartlägg behov, hinder och lösningar för att öka livsmedelsproduktionen och förädlingen i kommunen.
Under en förmiddag får du information om hur det är att ha kommunen som kund, om upphandlingssystemet DIS, om föreningen och varumärket Härjedalsmat och hur den nuvarande livsmedelsförsörjningen ser ut i Härjedalen. Hur många invånare kan vi mätta idag och framåt utifrån våra förutsättningar?
Vi vänder oss till dig som har en roll inom livsmedelskedjan – från primärproducent till butik och restaurang och har idéer på utveckling samt till dig som vill börja producera och förädla livsmedel.
Tid och plats
- Tisdag 13 juni kl 09.00-12.00
- Wemer Wärdshus och konferens, Hede
Program
- Ordförande i samhällsutvecklingsutskottet, Lars-Olof Mattsson (M), hälsar välkommen
- Kan kommunen vara din kund?
Åke Remén, Härjedalens kommun. - DIS (dynamiskt inköpssystem) - vad är det?
Amanda Leandersson, Upphandlingskontoret. - Vad är Härjedalsmat? Hur kan det gynna mig som matintressent?
Julia Pearson, Hushållningssällskapet Jämtland. - Försörjningsbalans – vilken är den nuvarande försörjningsförmågan i Härjedalens kommun? Julia Pearson, Hushållningssällskapet Jämtland
- Kaffe/paus
- Workshop – Hur får vi fler livsmedelsproducenter i Härjedalen?
Anmälan
Deltagande är kostnadsfritt.
Aktiviteten finansieras av Härjedalens kommun samt projektet Matvarumärket Härjedalsmat. Matvarumärket Härjedalsmat är finansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Hushållningssällskapet Jämtland samt Härjedalens kommun.
