Förslag: Prästgården i Vemdalen blir förskola

Gult trähus i två våningar i vinterskrud.

Prästgården i Vemdalen. Foto av Johan Höglund.

Under vårterminen behöver förskolan i Vemdalen större lokaler. Den 10 januari 2023 ska kommunstyrelsen säga vad de tycker om förslaget att köpa Prästgården i Vemdalen för att utöka förskolans lokaler. Beslutet fattas slutgiltigt av kommunfullmäktige.

I vår vill fler barn gå i förskolan i Vemdalen och den behöver större lokaler. Prästgården, som ligger intill förskolan och skolan, skulle kunna fungera som lokal för både skolan och förskolan.

- Prästgården är intressant för kommunen och fastigheten kan fungera som lokal för både skolan och förskolan i framtiden. Det här är ett strategiskt köp för kommunen på kort och lång sikt, säger Margareta Thomsson, rektor.

Den 10 januari 2023 ska kommunstyrelsen säga vad de tycker om förslaget att köpa Prästgården i Vemdalen för att utöka förskolans lokaler. Beslutet att köpa Prästgården fattas slutgiltigt av kommunfullmäktige 2 mars 2023.

Kommun­fullmäktige beslutade 2018 att sälja Prästgården i Vemdalen. Skolan hade haft undervisning i lokalerna men behövde inte längre dessa och Svenska kyrkan köpte tillbaka fastigheten för 2 miljoner kronor efter värdering av mäklare. Svenska kyrkan har efter det installerat bergvärme, ny ventilation och renoverat byggnaden. Köpesumman föreslås bli 3,75 miljoner kronor.

Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare
Titta på webbsändningar från kommunfullmäktige

Senast uppdaterad: 27 december 2022 17:37
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas