Beslut: Sonfjällsskolan byggs om

Sonfjällsskolan i Hede

Kommunstyrelsen har beslutat vilket företag som ska bygga om Sonfjällsskolan i Hede. Det är Sidskogen bygg AB som får uppdraget. Den 13 december 2024 ska bygget vara klart.

- Det är väldigt roligt att vi har fått in realistiska offerter och att vi äntligen kan börja att genomföra det som länge har varit beslutat. Vi hoppas att elever, personal och föräldrar kan ha fortsatt tålamod ett tag till. Vi ser fram emot en nyrenoverad och väl fungerande skola i Hede, säger Johan Fredholm, ordförande i bildningsutskottet (M).

Kommunstyrelsen har 16 februari 2023 beslutat att ge uppdraget att bygga om Sonfjällsskolan i Hede till Sidskogen bygg AB. De lämnade det lägsta budet och vann upphandlingen med summan 67 115 000 kronor. Den 13 december 2024 ska en komplett, fullt färdig och fungerande skola finnas.

- Det är fantastiskt roligt att vi kan se fram emot en ändamålsenlig och fräsch skola i Hede inom två år. Det kommer att krävas flexibilitet av oss alla under byggtiden men vi har något fantastiskt att se fram emot, säger bildningschef Tina S Hammargård.

När bygget är klart finns nästan hela skolans verksamhet i en byggnad; idrottshall, matsal och fritidsgård finns i andra byggnader. När ombyggnaden är klar rivs paviljongerna och ger utrymme för lekyta och skolgård med gungor, klätterställningar och andra aktiviteter.

Entreprenaden omfattar arbeten inom bygg, mark, el, ventilation, värme och brand. Tre anbud har kommit in. Beslut om finansiering till ombyggnad av Sonfjällsskolan har tagits av kommunfullmäktige.

Senast uppdaterad: 17 februari 2023 08:51
Redaktör för sidan: Cecilia Olla
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas