Skrot från Hede blir svetsmaterial i Sveg

Vit fasad med skylt.

Ett nytt samarbete mellan Härjedalens gymnasium och Steelex i Hede gör att överblivet rostfritt material kan användas i svetsundervisningen.

Rostfritt material från Steelex i Hede anländer till Sveg för att användas i svetsutbildningen.

Eleverna på industritekniska programmet svetsar i rostfritt material från Steelex i Hede.

Företaget Steelex i Hede tillverkar produkter i rostfritt stål och får material över. Tidigare skickades det direkt till återvinning. Nu hämtar elever på fordons- och transportprogrammet det överblivna materialet och kör det till gymnasiet i Sveg. Här blir det värdefullt material i svetsundervisningen på industritekniska programmet.

- Det här är ett roligt och bra samarbete. Det gynnar alla och speciellt skolan. Vi ser fram emot nya välutbildade kollegor i framtiden, säger Thomas Melin, ägare och vd till Steelex.

När materialet har använts färdigt i svetsundervisningen kör elever från fordons- och transportprogrammet tillbaka det rostfria materialet till Hede och det skickas till återvinning. På köpet har eleverna fått både körtid och övningsmaterial.

- Vi är tacksamma över det här samarbetet. Det tjänar alla på; skolan, miljön och framför allt eleverna. I den här fösta sändningen fick vi rostfritt material för en stor summa pengar. Jag gissar att det räcker året ut, säger Stefan Eliasson, nöjd svetslärare på Härjedalens gymnasium.

Rostfritt  material från Steelex i Hede anländer till Sveg för att användas i svetsutbildningen.

Elever från fordons- och transportprogrammet kör och lastar av och på materialet.

Senast uppdaterad: 22 februari 2023 16:29
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas