Theo drar till Italien och jobbar efter examen

- Det är kul att svetsa, säger Theo Christensen som åker till svetsjobb i Italien efter examen.

Theo Christensen packar snart väskan och drar till Italien som svetsare. Det internationella svetscertifikatet har han förvärvat på industriprogrammet på Härjedalens gymnasium.

Om några veckor hoppar Theo Christensen på planet till München för att sedan fortsätta söderut till norra Italien. I Sterzing i Sydtyrolen kliver han in på sitt första jobb efter examen.

– Jag ska jobba åt ett företag som sysslar med snösystem. Jag fick kontakter på Demaclenko när jag sommarjobbade i Stöten, säger Theo Christensen.

Han tycker att det är pirrigt och spännande men ser fram emot att åka till Italien.

– Det är ett stort steg men allt praktiskt är ordnat och det är lika spännande att få komma till Italien och bo där som att jobba där, konstaterar Theo.

Theo Christensen är mycket nöjd med sin utbildning på Härjedalens gymnasium. Han har lagt ner mycket tid på svetsträning och idogt tränat på det hantverk han nu har behörighet att utföra i hela världen.

– Man blir inte formel ett-förare över en natt, och det är lika med svetsyrket. Jag har inte slösat bort min gymnasietid utan tagit vara på den; jag har övat, övat och övat. Det är så man kommer någonstans, säger Theo Christensen.

Jobbet i Italien varar tre månader. I höst är Theo Christensen tillbaka i Sveg och siktar på offshore-jobb i Norge. Svetsjobbet i Italien lägger han stolt till sitt cv.

Senast uppdaterad: 9 juni 2023 09:55
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas