Härjedalens kommun­­s IT-system kommer successivt i gång

Foto: Håkan Persson

Efter IT-attacken som drabbade Härjedalens kommun under julhelgen börjar nu systemen successivt komma i gång även om mycket arbete fortfarande återstår.

Distribution av nya lösenord för inloggning i datorer och andra enheter pågår för fullt samtidigt som det intensiva arbetet med att återställa systemens funktionalitet pågår.

–Jag vill ge en stor eloge till alla medarbetare som klarat att leverera våra viktigaste tjänster, inom bland annat vård och omsorg, trots omständigheterna. Naturligtvis också till de som bidragit och bidrar till att vi nu successivt kan ta steg framåt gällande vår IT-miljö, säger kommunchef Gunnel Gyllander.

Det står nu klart att information tagits från kommunens system, men kommunen kan inte se vilken information det rör sig om. Informationen som tagits kan omfatta personuppgifter.

–Vi tar detta på största allvar och arbetar, med stöd av experter, för att om möjligt ta reda på omfattningen, säger kommunchef Gunnel Gyllander.

Härjedalens kommun har gjort en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Intrånget är också anmält till polisen.

Läs den samlade informationen om IT-attacken mot Härjedalens kommun

 
Senast uppdaterad: 4 januari 2024 11:36
Redaktör för sidan: Cecilia Olla
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas