Demokratipris till Mira och Hagen

Mira Halvarsson, årskurs fem på Norra skolan, delar årets demokratipris med avdelningen Hagen vid Hästhagens förskola. Foto: Privat.

Mira Halvarsson, Norra skolan, och avdelningen Hagen delar på årets demokratipris.

Mira Halvarsson, årskurs 5 på Norra skolan i Sveg, och avdelningen Hagen, som är en del av förskolan Hästhagen i Sveg, delar på årets demokratipris. Hagen får 2 500 kronor som prissumma och Mira Halvarsson får 500 kronor och hennes klass 2 000 kronor. Det beslutade bildningsutskottet 1 november 2023.

Mira Halvarsson, årskurs 5, Norra skolan i Sveg

För hennes stora engagemang med att organisera brännbollsturnering för sin årskurs på Norra skolan förra läsåret. Mira Halvarson tog gemensamhetsskapande initiativ och var lyhörd och demokratisk som ledare för att alla skulle trivas och ha roligt.

Hon formade träningarna efter vad klassen tyckte var roligt och lyckades entusiasmera fler och fler att bli delaktiga. Mira Halvarsson förde kontinuerligt dialog med rektor om hur turnering och träning kunde genomföras på rasterna och fick upp intresset hos fler elever och skapade sammanhållning i gruppen.

Avdelning Hagen, förskolan Hästhagen, i Sveg

Personalen på Hagen har tålamod och förståelse för varje barn och inger föräldrarna trygghet i att barnen finns i en säker och fin miljö utan mobbning. Personal sprider kunskap om att alla är olika och har olika förutsättningar. Hagen har påläst personal – med humor och kärlek – som ger varje barn chans att utvecklas och lära sig om livet.

Om demokratipriset

Demokratipriset ges till klass, förskola eller elev i Härjedalens kommun som på ett framstående sätt arbetat för, eller utfört särskild prestation för demokrati, mot mobbning, främlingshat, rasism eller våld. Mer om demokratipriset.

Bildningsutskottets ledamöter

Senast uppdaterad: 2 november 2023 10:51
Redaktör för sidan: Åsa Evertsdotter
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas