Avfall och återvinning

Bolaget Vatten och miljöresurs har hand om avfall, vatten, avlopp och återvinningscentralerna.

Återbruksbutiker

Återbruksbutiker finns i Funäsdalen, Hede och två stycken i Sveg. Återbruken har praktikplatser och arbetar utifrån individens egna unika förutsättningar för att uppnå en meningsfull sysselsättning och delaktighet i samhällslivet.

I verksamheterna finns anställda handledare och instruktörer, som är ett stöd för deltagaren under arbetsträningen, praktiken eller sysselsättningen.

I butiken finns individuellt anpassad praktik- och lärlingsplatser för den som vill arbeta i butik, kassa och med kunder. På Återbruket i Funäsdalen säljer vi främst möbler, men har även en miniloppis och en del egentillverkade produkter. Vi säljer även kaffe och glass, på vår uteservering.

Tar emot möbler och övriga produkter efter avtal. Vi är en del av det lokala kretsloppet i Härjedalens kommun.

I butiken finns individuellt anpassad praktik- och lärlingsplatser för den som vill arbeta i butik, kassa och med kunder. Säljer kläder, skor, gardiner och egentillverkade produkter mm. mm.

Utför byten av blixtlås, ändringar och uppläggningar m.m. av vår eminente skräddare.

Tar även emot kläder, hela och rena. Max sex plagg per person och gång.

 

Butik ”Eken” är en av många praktikplatser i vår avdelning. Vi anpassar arbetsuppgifterna individuellt mot handel och affärsverksamhet.

Inriktningen är secondhand kläder som kunder lämnat in till försäljning. Vi har även en egen produktion av trä och textil som t.ex. måttbeställda skohyllor, fågelholkar, väskor/kuddar med broderat Härjedalsvapen och flätade väskor gjorda av kaffepåsar el. andra återvunna plastförpackningar.

Återbrukspoolen i Sveg är en praktik och arbetsplats inom Härjedalens kommun. Här anpassas arbetsuppgifterna individuellt. Inriktningen är mot handel och affärsverksamhet samt återbruk av framför allt begagnade möbler och andra husgeråd som kunder lämnat in för försäljning.

Återbrukspoolen i Sveg är för tillfället stängd som fysisk butik. Vi kommer snart börja att annonsera ut möbler på sociala medier under en tid framöver. Vi kommer även att ta emot begagnade möbler men med vissa begränsningar.

Kontakta gärna oss för frågor om objekt som vi har i lager eller om ni vill lämna möbler.

Senast uppdaterad: 20 maj 2021 09:02
Redaktör för sidan: Kristofer Hallberg
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas