Varken jobb eller studier

Unga 16-20 år

Alla mellan 16 och 20 år som inte har gymnasieexamen omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret enligt skollagen (29 kap 9§). Enligt samma lag behöver kommunen erbjuda lämpliga individuella åtgärder. Det innebär att du har möjlighet att ta del av stöd och aktiviteter som du är intresserad av eller behöver.

Kommunen knackar på hemma hos dig

Kommunen jobbar uppsökande. Det betyder att du får ett brev av kommunen om du inte är inskriven på en gymnasieskola. Vi ber dig berätta vad du gör på dagarna. Får vi inget svar så ringer vi till dig. Får vi inte svar då heller åker vi hem och knackar på dörren. Det gör vi för att det är så viktigt att alla unga ska få chans att plugga eller jobba.

Kommunen måste enligt skollagen ta kontakt med alla som är mellan 16 och 20 år och inte går i gymnasiet eller har gymnasieexamen.

Du kanske redan jobbar, studerar eller är sysselsatt på något annat sätt. Oavsett vad du gör behöver vi komma i kontakt med dig.

Unga vuxna från 20 år

Har du själv svårt att få arbete eller kanske inte avslutat dina tidigare studier? Att välja väg är kanske inte så lätt alla gånger. Vem är jag? Vad vill jag? Vad kan jag? Vad törs jag?

Vill du ha hjälp med att göra ditt egna aktiva val, eller känner du någon som kan dra nytta av projektet Unga vuxna till fortsatta studier eller arbete så tveka inte att höra av dig.

Projektet är en samverkan mellan Härjedalens kommun, Bäckedals folkhögskola, Samordningsförbundet i Jämtlands län och Arbetsförmedlingen.

Projektet erbjuder

  • Kartläggning och behovsanalys utifrån individens behov
  • Individuella handlingsplaner
  • Vägledningsinsatser och utbildningsinformation på individ- och gruppnivå
  • Motivationshöjande aktiviteter

Kontakt

Senast uppdaterad: 8 december 2022 16:25
Redaktör för sidan: Margareta Ljungberg
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas